Napisano 11 luty 2007 - 18:11
Napisano 11 luty 2007 - 22:25
w takim sezonie jak ten mozna liczyc na dobre warunki jedynie na kasprowym no i moze jeszcze w bialce
nie zmienia to faktu ze nie maja oni praw oklamywac na swojej stronie potencjalnych narciarzy
Napisano 12 luty 2007 - 18:29
nie zmienia to faktu ze nie maja oni praw oklamywac na swojej stronie potencjalnych narciarzy
to zobaczcie,że wszędzie piszą-warunki"dobre"/kamerki internetowe itp./
Od prawie 10 dni wszędzie na południu temperatura ponad 5 na plusie...Więc nie ma bata,żeby nie wyszły kamienie czy przetarcia....
Ja na Mosornym byłem w zeszły week-do 14godziny warunki idealne-a potem muldy,bez "przerwy technicznej"-bo by ściągnęli śnieg ratrakiem.
Generalnie stok fajny-beznadziejne wypłaszczenie w połowie,a ceny bardzo przyzwoite-14 zjazdów za 45 złociszy-3.2 za jeden wyjazd/karnet czasowy/,za kanapę tej długości....
polecam
Napisano 13 luty 2007 - 12:07
to zobaczcie,że wszędzie piszą-warunki"dobre"/kamerki internetowe itp./
Od prawie 10 dni wszędzie na południu temperatura ponad 5 na plusie...Więc nie ma bata,żeby nie wyszły kamienie czy przetarcia....
no nie masz racji, jesli w Bialce np pisza warunki dobre- to sa to faktycznie warunki dobre a w Zawoi wcale tak ni ejest wiec jest to nic innego niz wprowadzanie klineta w blad swiadomie w mysl zasady -kliant przyjechal do innych osrodkow ma 50 km to pewnie zostanie ---i lasnie nie zostanie i jeszcze napisze o tym na forum zeby przestrzec innych

Napisano 13 luty 2007 - 12:08
Napisano 13 luty 2007 - 13:50
no nie masz racji, jesli w Bialce np pisza warunki dobre- to sa to faktycznie warunki dobre a w Zawoi wcale tak ni ejest wiec jest to nic innego niz wprowadzanie klineta w blad...
generalnie się zgadzam,ale skoro tu i tu piszą,ze dobre-to już można myśleć,że coś jest nie halo,gdyż różna pokrywa śnieżna a i obie stacje narciarskie leżą na różnych wysokościach,ukształtowaniu terenu etc. ....
Zauważ,że na mosornym kamerka już nie pokazuje dolnej"ścianki"/bo są już przetarcia/lecz wejscie na kszesło.....To też daje domyślenia....W Beskidach niby wszędzie też są "dobre" warunki-ale jak mają być przy pokrywie 20-30cm i ciągłej temp.powyżej zera nawet w nocy....A wiem,bo tu mieszkam.
Trzeba po prostu brać grubą poprawkę na te informacje i przemyśleć czy tak może być.....A jak napiszą,że warunki trudne-to połowa chętnych nie przyjedzie...Kasa,kasa i jeszcze raz kasa-szczególnie w tym mało śnieżnym sezonie
pozdr
p.s co nie zmienia faktu,że ośrodek-mozliwości kanapy są naprawdę jedne z lepszych,a trasa również przyjemna.Ja polecam również ten stok-dla uczących sie/dwa orczyki-lajcik trasy/
Napisano 17 luty 2007 - 11:46
Chodzi o to ze na ta chwile nie potrafie powiedziec czy moje umiejetnosci sa wystarczajace zeby zjechac z samej gory "1"
a zawsze to łatwiej przejsc 200m z nartami w rekach niz dylac kilometr

Napisano 17 luty 2007 - 16:36
Napisano 17 luty 2007 - 16:43

OSTRZEGAM WSZYSTKICH !!!
- wojtek1234 podziękował za tę wiadomość
Napisano 17 luty 2007 - 17:47
Efekty jezdzenia dzisiaj na Mosornym Groniu - miesieczne Fishery RX6
OSTRZEGAM WSZYSTKICH !!!
Współczuję szczerze... Zastanawiam się więc czy tam jechać...
Ale jeżeli nie Zawoja to gdzie??

Napisano 17 luty 2007 - 17:55
Efekty jezdzenia dzisiaj na Mosornym Groniu - miesieczne Fishery RX6
OSTRZEGAM WSZYSTKICH !!!
uuuuuu :eek:

Napisano 17 luty 2007 - 18:16
Napisano 17 luty 2007 - 19:43
Czy te przetarcia są tylko na dole... i czy na całej szerokości (może da się jakoś to ominąć... i warto tam pojechać jeżeli w górnej części warunki są dobre)...
Napisano 18 luty 2007 - 01:20
- wojtek1234 podziękował za tę wiadomość
Napisano 18 luty 2007 - 05:35
Byłem w Zawoi 2 razy w 2005 r. i było OK, ale jak widać przy takiej zimie jak ta nie radzą sobie z przygotowaniem trasy.
Napisano 19 luty 2007 - 19:40
Napisano 12 kwiecień 2007 - 13:04
Są też jeszcze inne pozamykane wyciągi w Składach.