Witam serdecznie ,
Chciałbym zakupić jakąś parę nart, ale im więcej czytam tym większy mam mętlik w głowie ,
A więc podaję trochę informacji
ostatnio spróbowałem troszeczkę wrócić do nart , kiedyś tj 13 lat temu jeździłem amatorsko jako chłopak 17 letni -dość dobrze mi to wychodziło , od tego czasu nie miałem nart ani razu na nogach- aż do tegorocznej zimy, której to cztero krotnie byłem w Świeradowie na gondolce i muszę powiedzieć z czystym sumieniem ,że nie zapomniałem jak to jest
Jeździłem na nartkach kolegi 150cm jakiś atomicach mocno taliowanych , skręcało się ok , ale przy zjazdach na krechę trochę jakby brakowało mi stabilności
Ogólnie stan własnego zaawansowania określam pomiędzy 6 a 7 (bliżej siódemki)
wzrost 186cm
waga 98 kg
Proszę o informację osób znających się na rzeczy jakie narty powinienem zakupić
Zależy mi na jeździe dość mocno agresywnej , takiej bym mógł z kompanami na górce troszeczkę się pościgać i poczuć wiatr na twarzy , ale jednocześnie bym nie miał problemów ze skrętami ,
w związku z lokalizacją mojego zamieszkania - 95% czasu będę jeździł na nich na gondoli w Świeradowie- ale to chyba nie ma znaczenia
takie w sumie narty uniwersalne , ale idąc w kierunki jazdy szybkiej , by przy sporych prędkościach zachowywały się w miarę stabilnie i bym mógł się na nich czuć pewnie
Jaki to miał by być typ nart , jakie taliowanie , jaki promień skrętu
I bardzo ważne jaka długość
Dodam jeszcze ,że wczoraj zakupilem na allegro buty Rossignol Axium X50 31.5
Nart będę szukał raczej na rynku wtórnym
Proszę o odpowiedzi oraz najlepiej o podanie konkretnych modeli nart - jakie spełniały by powyższe warunki (i od razu ich wysokość pode mnie ) , może komuś by się nawet udało wkleić link z allegro z konkretnym sprzętem który wydaje się spełniać moje oczekiwania .
Z góry dziękuję za odpowiedzi

Odpowiedź z Cytatem