krawędzie stockli laser sl

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 62
    Użytkownik B4ME will become famous soon enough Avatar B4ME
    Podziękowania:
    41
    Cytat Napisał bruner79 Zobacz post
    Testujcie testujcie, a dla mnie przetestujcie jeszcze stockli laser sx bo te mnie cos interesza
    Jak mi ją dasz do testów to postaram się wystawić jak najbardziej obiektywną opinie amatora z 1 w profilu Specjalnie dla CIEBIE

Użytkownik bruner79 has a spectacular aura aboutbruner79 has a spectacular aura about Avatar bruner79
    Podziękowania:
    114
    Cytat Napisał B4ME Zobacz post
    Jak mi ją dasz do testów to postaram się wystawić jak najbardziej obiektywną opinie amatora z 1 w profilu Specjalnie dla CIEBIE
    Sam mam namber łan in profil ale chetnie bym sie przejechal na tym sx..chyba by mi nie odjechały rozmawiałem z kilkoma uzytkownikami no i bajka..taki popierdzielacz w dł 170cm by sie przydał..
    NO PAIN NO GAIN...

>>HEAD WITCH PROJECT<< Sprawdź. ***No More hEAD in My LiFe***

Nowy użytkownik Marcin W. is on a distinguished road Avatar Marcin W.
    Podziękowania:
    5
    Od 25 lutego będę testował Rotory 72 we Włoszech. Możecie liczyć na relację z jazdy. Mam również nadzieję, że będę mógł podzielić się wrażeniami z tegorocznych wiosennych testów Stockli.
    Pozdrawiam StockliFan

Użytkownik orcio is on a distinguished road Avatar orcio
    Podziękowania:
    10
    co do grubości krawędzi to mam komórkowe slalomki Laser SL i nie zauwazyłem żeby było jakoś inaczej niz w innych komórkach ..
    co do dostępności to proponuje zapytac tu - http://www.winterservice.pl/kontakt,2.html - Mogilany koło Krakowa

Użytkownik edwin110 will become famous soon enoughedwin110 will become famous soon enough Avatar edwin110
    Podziękowania:
    81
    Testujcie testujcie, a dla mnie przetestujcie jeszcze stockli laser sx bo te mnie cos interesza
    Nie tylko Ciebie.
    Mi też SX chodzą po głowie

Ps. Marcin.W takim razie czekamy na testy rotorów.
    Pozdro.

Podziękowania:
    41
    Cytat Napisał Marcin W. Zobacz post
    Od 25 lutego będę testował Rotory 72 we Włoszech. Możecie liczyć na relację z jazdy. Mam również nadzieję, że będę mógł podzielić się wrażeniami z tegorocznych wiosennych testów Stockli.
    Czekamy z niecierpliwością ponoć, w testach rewelka....

Użytkownik bruner79 has a spectacular aura aboutbruner79 has a spectacular aura about Avatar bruner79
    Podziękowania:
    114
    A i moze sx tez sie uda oblukac....
    NO PAIN NO GAIN...

Stały bywalec forum Lobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of light
    Podziękowania:
    649
    A i moze sx tez sie uda oblukac....
    Będę testował SX-y po 25.02.12, podobnie jak Marcin.W, w Itali ( może się spotkamy ? ), Rotory 72 mam na codzień i chwalę sobie. SX-y miałem tylko okazję poprzyginać ręcznie, b.elastyczne, lekkie - coś na moją wagę, myślę że to będzie taka krótka gigantka "na sterydach". Pojeżdzimy, zobaczymy
    Pozdrawiam
    http://www.youtube.com/watch?v=k4pFCc3SUNo
    11.03.2012 zakończyłem sezon, 14 dni na nartach

Podziękowania:
    114
    Cytat Napisał Lobo Zobacz post
    Będę testował SX-y po 25.02.12, podobnie jak Marcin.W, w Itali ( może się spotkamy ? ), Rotory 72 mam na codzień i chwalę sobie. SX-y miałem tylko okazję poprzyginać ręcznie, b.elastyczne, lekkie - coś na moją wagę, myślę że to będzie taka krótka gigantka "na sterydach". Pojeżdzimy, zobaczymy
    Koniecznie opisz wrazenia z jazdy, bo kilka osob zainteresowanych sie znajdzie
    NO PAIN NO GAIN...

Użytkownik edwin110 will become famous soon enoughedwin110 will become famous soon enough Avatar edwin110
    Podziękowania:
    81
    Lobo,to fajnie będzie jak też coś napiszesz po powrocie.
    Będziemy mieli informacje z dwóch żródeł.
    Też,miałem okazję jeżdzić na starszych rotorach,tylko ciekawi mnie jak się ma nowy rotor do tych starszych.
    Jak będziesz testował to pewnie też wskoczysz na rotory,jestem ciekaw wrażeń.
    Pozdro.

Stały bywalec forum Lobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of light
    Podziękowania:
    649
    Nowy ROTOR 72 jest konstrukcyjnie identyczny z poprzednim, ta sama geometria, inna grafika.
    Pozdrawiam

12. Użytkownik, który podziękował za tę wiadomość:

Stały bywalec forum 1/2prokrzysiek has a spectacular aura about1/2prokrzysiek has a spectacular aura about Avatar 1/2prokrzysiek
    Podziękowania:
    161
    całkiem możliwe, że będzie informacja z trzeciego źródła w marcu
    "Go fast, Be good, Have fun"
    Bode Miller

Podziękowania:
    649
    Koniecznie opisz wrazenia z jazdy, bo kilka osob zainteresowanych sie znajdzie
    No i po testach
    Stockli Laser CX 170cm 116-69-100
    Stockli Laser SX 170cm 120-70-99

Obie pary nart idealnie przygotowane, płyty i wiązania SALOMON. Warunki: zmrożony po odwilży śnieg, odwilż, to znaczy najpierw było +10 a w następnych dniach -8, tak więc stoki przygotowane jak na zawody PŚ.
    Najpierw CX. Może trochę mniej sztywna niż SX, węższy przód sprawia że autokinetyka się nie narzuca, można dosyć swobodnie modulować promień skrętu, narta "energetyczna" nie przetłumiona, trzeba wchodzić w skręt agresywnie, mocno dociążając dzioby, zakrawędziować wedle życzenia a dalej jest już JAZDA, puścić cugle i dać im jechać, mają prawdziwy ciąg, granica prędkości jest wysoko, świetna stabilność - taka która od razu buduje zaufanie, wiem że te narty nie wywiną mi jakiegoś nieprzewidywalnego numeru. Trzymanie krawędzi ponad przeciętne, jak zwykle u STOCKLI.
    Teraz SX. Sztywniejsze nieco i chyba bardziej wytłumione od CX, jeszcze stabilniejsze, idą jak przyklejone, nie mają chyba limitu prędkości, są szersze z przodu więc łapią skręt chętniej i mocno, co ciekawe, łatwiej idą w skręcie przy bardziej płaskim zakrawędziowaniu. Stabilność jeszcze wyższa niż CX, to wyraźnie daje się odczuć na stromym, twardym stoku, tutaj są bardziej w domu niż CX - nie skręcają autmatycznie, potrzebują impulsu ale gdy już są na krawędzi i dociążone to dalej jest już czysta adrenalina - niestety, stoki są zatłoczone, trzeba uważać bo łatwo stracić samokontrolę. Te narty to prawdziwe bestie karwingowe, twardy, równy stok to ich żywioł - jedno zastrzeżenie, CX jak i SX wymagają sprawnego pilota, bez prawidłowej techniki i kondycji dadzą delikwentowi popalić, moim zdaniem nie nadają się zupełnie do nauki podstaw karwingu. I jeszcze jedno, te narty działają już przy średnich prędkościach a jednocześnie przy dużo wyższych zapewniają znakomitą stabilność i trzymanie porównywalne z nartami GS. Jak ONI to osiągneli ? Reasumując: to najlepsze karwery z jakimi miałem dotychczas do czynienia. SX-y to sprzęt bezkompromisowy, dla zdeklarowanego fanatyka czystego karwingu, CX-y to to samo w nieco łagodniejszym wydaniu.
    PS. na muldy się, moim zdaniem, nie nadają, zarówno CX jak i SX, może 170 cm to zbyt dużo, może jeżdziec był zbyt zmęczony
    Pozdrawiam

15. Użytkownicy (3), którzy podziękowali za tę wiadomość:

Podziękowania:
    81
    Dzięki wielkie za testy.
    Napisz jeszcze tylko,jeśli możesz ile masz wzrostu i czy testowałeś różne długości.
    Acha i jeszcze jedno pytanie,jeżdziłeś na GS może?
    Pozdrawiam

Podziękowania:
    649
    Niestety, na żadnych GS w tym sezonie nie jeżdziłem, zresztą, uważam że narty z promieniem > 17 m nie nadają się dla mnie do szybkiej, dowolnej jazdy, mam 165 cm i ważę 62 kg. Innych długości nie rozważałem, 178 to zbyt wiele a 162 to już chyba slalomka, 170 wydawało mi się w sam raz.
    Pozdrawiam

18. Użytkownik, który podziękował za tę wiadomość:

Podziękowania:
    41
    Lobo, napisz proszę jak te SX mają się w porównaniu do rotorów, dzięki z góry

Podziękowania:
    649
    Trudno te narty ze sobą porównywać, to inne ligi w sensie przeznaczenia. ROTOR to deski do wszystkiego, dla średnio zaawansowanego jak i dla eksperta , nawet dla pro. SX to już chyba poziom bliższy "race", bardzo szybkie, bardzo stabilne, solidne. ROTORY to przede wszystkim uniwersalność, ale uniwersalność na wysokim poziomie, równie przydatne na twardym stoku jak i na popołudniowej brei, tną pięknie ale równie dobrze sprawują się w jeżdzie "szuranej". SX-y to, jak dla mnie, karwer na twarde warunki. Weźmy dzisiejszy dzień: rano b.twardo, od południa już więcej firnu, pełno muld czyli klasyczny "crud", ROTORY dawały sobie radę przez cały dzień bez problemów, zmrożony sztruks, zwały mokrego firnu, crud - szły po wszystkim a SX byłyby najbardziej przydatne raniutko, po 11:00 lądują w boxie bo na Rotorach po prostu w mokrym firnie jest łatwiej. Jeszcze jedno porównanie, w długim, ciętym skręcie na SX-ach będziesz czuł się pewniej, mają wyższy limit, w muldach sytuacja jest odwrotna, tu rządzą ROTORY.
    Tak czy siak SX-y na pewno sobie kupię, to uczucie pełnej kontroli w szybkiej jeżdzie jest troche jak narkotyk, nie do zapomnienia, chce się jeszcze i jeszcze ale ROTORÓW z boxu i tak nie wyrzucę.
    Jeszcze jedna uwaga: nie odmawiam SX-om uniwersalności, też sobie prawie wszędzie ( poza muldami ) poradzą, szeroki dziób, duży "sweet spot" i slalomowa zwinność ( są szybkie z krawędzi na krawędź ) pomogą, tylko jeździec musi być zdeterminowany i ...cięższy.
    Ostatnio edytowane przez Lobo ; 01-03-12 o 19:35
    Pozdrawiam

21. Użytkownicy (2), którzy podziękowali za tę wiadomość:

Podziękowania:
    41
    Dzięki bardzo Lobo, oto mi właśnie chodziło, na mokre warunki lub podczas gdy pada śnieżek to ja mam ac30. A ja szukam czegoś do Need For Speed dlatego skłaniam się ku laserowi SX, poza tym jest on teraz w miarę dobrych pieniądzach u producenta, tak wiec... Jakby mi się udało jeszcze go potestować to było by pięknie...
    Ostatnio edytowane przez B4ME ; 01-03-12 o 20:08

Podziękowania:
    649
    Cytat Napisał B4ME Zobacz post
    SX, poza tym jest on teraz w miarę dobrych pieniądzach u producenta, ...
    To znaczy za ile ? Z jaka płytą i wiązaniami ?
    Pozdrawiam

Podziękowania:
    41
    Cytat Napisał Lobo Zobacz post
    To znaczy za ile ? Z jaka płytą i wiązaniami ?
    http://www.stoeckli.com.pl/laser-sx-...90-zl,139.html

Są też potestowe

http://www.stoeckli.com.pl/laser-sx-...90-zl,135.html
    Ostatnio edytowane przez B4ME ; 01-03-12 o 22:42

25. Użytkownik, który podziękował za tę wiadomość:

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni