krawędzie stockli laser sl

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 62
    Użytkownik mizrd is on a distinguished road
    Podziękowania:
    5

krawędzie stockli laser sl

Witam!
    Może pomożecie zweryfikować opinie że stockli laser sl ma stosunkowo cienkie krawędzie podobnie jak w komórce.

Pozdrawiam
    mizerd

Użytkownik B4ME will become famous soon enough Avatar B4ME
    Podziękowania:
    41
    Dziś widziałem na żywo (i miałem okazje jeździć ), ten egzemplarz był już ostrzony (chyba 3 razy) i wcale nie miał cienkich krawędzi, grubość normalna taka jak np w volkl'u

Podziękowania:
    5
    A jak wrażenia z jazdy ? Warte tych pieniędzy?
    mizerd

narta im bliżej wyczynu tym cieńsza krawędż- współczynnik tarcia stali jest dużo wyższy od współczynnika tarcia ślizgu

Stały bywalec forum 1/2prokrzysiek has a spectacular aura about1/2prokrzysiek has a spectacular aura about Avatar 1/2prokrzysiek
    Podziękowania:
    161
    Cytat Napisał mizrd Zobacz post
    A jak wrażenia z jazdy ? Warte tych pieniędzy?
    odczucia są różne B4ME powie Ci że nie są warte że woli Volkl'e

a dla mnie póki co, ze slalomek której testowałem w tym roku ta narta jest najlepsza, bardzo sprężysta, dość sztywna, bardzo stabilna jednak trzeba ją dobrze docisnąć żeby poczuć jej moc.

jutro jeszcze będą ją doginać na trudniejszych trasach
    "Go fast, Be good, Have fun"
    Bode Miller

Podziękowania:
    5
    daj znać jak się jeździło. Ujeżdżacie tego roczną?
    mizerd

Stały bywalec forum 1/2prokrzysiek has a spectacular aura about1/2prokrzysiek has a spectacular aura about Avatar 1/2prokrzysiek
    Podziękowania:
    161
    daj znać jak się jeździło. Ujeżdżacie tego roczną?
    tak, tego roczną sklepową tak jak Konrad pisał, krawędzi jest dość sporo, wydaje mi się że tak jak w każdej normalnej narcie
    Bode Miller

Podziękowania:
    41
    Cytat Napisał 1/2prokrzysiek Zobacz post
    odczucia są różne B4ME powie Ci że nie są warte że woli Volkl'e
    o nie ! Jeżeli nie patrzyłbym na kwestie finansową to wolałbym Lasera, przecież widziałeś mojego banana na twarzy ? Do tego na żadnej inne narcie podczas pierwszego zjazdu nie odważyłem się na takie wychylenia jak na stockli. Te narty są po prostu całkiem inne mimo że są z jednej rodziny SL. Ale biorąc pod uwagę ich kosmiczną cenę myślę ze muszę coś jeszcze potestować i dopiero wtedy byłbym wstanie wydać obiektywną ocenę.
    PS. No ale tak na marginesie narta jest extra przez duże "E".
    PS. 2 Dobra to powiem jeszcze o moich wrażeniach. W te deski idzie się wjeździć po 2 skrętach, nie są bardzo twarde ale są kosmicznie sprężyste i to czuć, jazda na nich jest bardzo płynna nie masz wrażenia że ci nogi z dupy powyrywa za darmo, może powyrywać ale musisz o to poprosić, trzeba non stop trzymać pozycję centralną bo jak nie to od razu dostajesz klapsa na otrzeźwienie (sprawdzone ) bardzo ładnie tłumią nierówności terenu, bardzo dobrze trzymają (pod warunkiem że są mocno dociśnięte), bardzo stabilne, jak je miałem na dogach to czułem jakbym z nie wiadomo skąd dostał + 30% do umiejętności, można na niej takie łuki kręcić że miałem wrażenie że zawrócenie na studzience kanalizacyjnej to pikuś. No i najważniejsze dają OGROMNY fun, nie chce się ich ściągać.
    Ostatnio edytowane przez B4ME ; 11-02-12 o 22:10

Podziękowania:
    5
    Dla dokładności testujecie tegoroczną i Laser SL( nie FIS). No już wiem doczytałem. Dajcie znać po jutrzejszej jeździe czy coś się zmieniło.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez mizrd ; 11-02-12 o 22:14
    mizerd

Podziękowania:
    41
    Tak dokładnie sklepowa nie serwisowa. Właściwie to testuje ją, Krzysiek ja tylko miałem okazje się kilka razy na niej przejechać za co mu bardzo dziękuje.

http://www.skionline.pl/sprzet/?co=k...id_modelu=5384
    Tu link

Podziękowania:
    161
    Cytat Napisał B4ME Zobacz post
    o nie ! Jeżeli nie patrzyłbym na kwestie finansową to wolałbym Lasera, przecież widziałeś mojego banana na twarzy ? Do tego na żadnej inne narcie podczas pierwszego zjazdu nie odważyłem się na takie wychylenia jak na stockli. Te narty są po prostu całkiem inne mimo że są z jednej rodziny SL. Ale biorąc pod uwagę ich kosmiczną cenę myślę ze muszę coś jeszcze potestować i dopiero wtedy byłbym wstanie wydać obiektywną ocenę.
    PS. No ale tak na marginesie narta jest extra przez duże "E".
    PS. 2 Dobra to powiem jeszcze o moich wrażeniach. W te deski idzie się wjeździć po 2 skrętach, nie są bardzo twarde ale są kosmicznie sprężyste i to czuć, jazda na nich jest bardzo płynna nie masz wrażenia że ci nogi z dupy powyrywa za darmo, może powyrywać ale musisz o to poprosić, trzeba non stop trzymać pozycję centralną bo jak nie to od razu dostajesz klapsa na otrzeźwienie (sprawdzone ) bardzo ładnie tłumią nierówności terenu, bardzo dobrze trzymają (pod warunkiem że są mocno dociśnięte), bardzo stabilne, jak je miałem na dogach to czułem jakbym z nie wiadomo skąd dostał + 30% do umiejętności, można na niej takie łuki kręcić że miałem wrażenie że zawrócenie na studzience kanalizacyjnej to pikuś. No i najważniejsze dają OGROMNY fun, nie chce się ich ściągać.
    fakt, banan na twarzy porównywalny z bananem podczas rozmowy o "A-frame"

ale pisałeś że twoje Volkle były bardziej wymagające, bardziej się na nich czułeś pewny także wydawało mi się że wolisz Volkle.

a kwestia finansowa też jest dla mnie dużym problemem i sporo mi te narty namieszały w głowie...
    Bode Miller

Podziękowania:
    41

ale pisałeś że twoje Volkle były bardziej wymagające, bardziej się na nich czułeś pewny także wydawało mi się że wolisz Volkle.
    Po prostu ja mam takie moje osobiste preferencje, wole twarde dechy, no ale muszę być przecież obiektywny w ocenie a nie brać uwagę tylko moje widzi-misie.

Podziękowania:
    161
    Cytat Napisał B4ME Zobacz post
    Po prostu ja mam takie moje osobiste preferencje, wole twarde dechy, no ale muszę być przecież obiektywny w ocenie a nie brać uwagę tylko moje widzi-misie.
    nie jeździłem na tamtych twoich Volkl"ach ale tamto sezonowy speedwall SL przy tym Laserze jest miękki, dużo łatwiej go dogiąć ale za to jest nieco szybszy. tak jak dzisiaj już mówiłem, każdy ma inne odczucia, każdy woli coś innego, jak dla mnie póki co Laser prowadzi w mojej klasyfikacji
    Bode Miller

14. Użytkownik, który podziękował za tę wiadomość:

Podziękowania:
    5
    Jak dzisiejsza jazda na stockli??
    mizerd

Podziękowania:
    161
    Jak dzisiejsza jazda na stockli??
    dzisiaj będę mniej obiektywny bo dzisiejszy dzień był moim 4 z rzędu dniem na nartach i trochę czułem zmęczenie w nogach no i moja kontuzja nieco się odezwała dzisiaj

ale wrażenia są dalej bardzo pozytywne, narta bardzo sprężysta, trzeba ją dobrze doginać żeby poczuć jej moc, dość sztywna, bardzo stabilna, dobrze wybiera nierówności ale na luźnym, rozjeżdżonym śniegu spisuje się nieco gorzej, ta narta najbardziej lubi twarde, równe trasy, trzeba się na niej pilnować tzn jeździć prawidłowo, bo chwila dekoncentracji może się skończyć się efektowną glebą ja dzisiaj czasami sobie na niej wręcz nie radziłem, spowodowane było to pewnie moim zmęczeniem no i wydaje mi się, że jednak ta narta jak by to powiedzieć jest nieco ponad moje możliwości ale to dobrze, bo wolę narty lepsze, do których mogę się doszkalać. żal mi będzie jutro ją oddać, bo czuje się na nich bardzo pewnie tak, jak bym był przybity do śniegu
    Bode Miller

Podziękowania:
    5
    Ciekaw jestem na jakich zasadach ją pożyczyłeś ? Jakaś kaucje musiałeś wpłacić? W W-wie gość chce kaucje w kwocie 2500-3000 w zależności od il,ości dni wypożyczenia. Zachodzę w głowę co to znaczy.Będę płacił za każdą ryskę na ślizgu?!
    Pozdrawiam
    mizerd

Użytkownik juice has a spectacular aura aboutjuice has a spectacular aura about
    Podziękowania:
    168
    nie jeździłem na tamtych twoich Volkl"ach ale tamto sezonowy speedwall SL przy tym Laserze jest miękki, dużo łatwiej go dogiąć ale za to jest nieco szybszy. tak jak dzisiaj już mówiłem, każdy ma inne odczucia, każdy woli coś innego, jak dla mnie póki co Laser prowadzi w mojej klasyfikacji
    Poprawiłeś krótki skręt.
    Czas ponownie spróbować head rd w Szpindlu.
    Aby porównanie było wiarygodniejsze

Podziękowania:
    161
    Ciekaw jestem na jakich zasadach ją pożyczyłeś ? Jakaś kaucje musiałeś wpłacić? W W-wie gość chce kaucje w kwocie 2500-3000 w zależności od il,ości dni wypożyczenia. Zachodzę w głowę co to znaczy.Będę płacił za każdą ryskę na ślizgu?!
    Pozdrawiam
    hehe no ja pożyczyłem ją trochę na zasadach znajomości, żadnej kaucji, żadnych papierów tylko warunek że narty mają wrócić w stanie w takim jakim je dostałem i ten warunek zostanie spełniony no i jutro je oddam i rozliczę się

Cytat Napisał juice Zobacz post
    Poprawiłeś krótki skręt.
    Czas ponownie spróbować head rd w Szpindlu.
    Aby porównanie było wiarygodniejsze
    pracowałem nad krótkim skrętem już na crosstigerze, do tego nowe buty zrobiły swoje bo na starych nie miałem takiej kontroli.
    hmm... a head rd może spróbuje
    Bode Miller

Nowy użytkownik Yassith is on a distinguished road
    Podziękowania:
    1
    Mnie sie dobrze jezdzilo na sypkim sniegu za to na lodzie trza uwazac bo przy jezdzie na wprost lubia ostro krawedz zlapac. Ja rozpieprzylem bark wlasnie na dole stoku kiedy rozluzniony juz dojezdzalem na wprost do stacji. Zlapalo i koziol byl efektowny za to 6 dni jezdzilem z pelna frajda na maks. wychyleniach krecac baczki. Teraz stoi nasmarowana i popuszczona na przyszly sezon jak sie ramie wygoi

Użytkownik edwin110 will become famous soon enoughedwin110 will become famous soon enough Avatar edwin110
    Podziękowania:
    81
    Jakoś przeoczyłem temat.
    Już chciałem Prokrzysiek gratulować nowych dech,ale doczytałem ,że pożyczone

Zdażyło mi się jeżdzić na kilku rocznikach i można powiedzieć,że jestem fanem stockli.
    Akurat z tej firmy każde narty mi leżą i mogę bez testowania w ciemno kupować.
    Szkoda,że nie jeżdziłeś na GS z tego roku,bo bardzo jestem ciekaw wrażeń z jazdy,a zwłaszcza porównania do poprzednich modeli.
    Tak się cały czas przymierzam wymienić swoje stockli na najnowszy model.
    Ale to na przyszły sezon dopiero.
    Pozdro.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni