Wkłady do butów narciarskich

+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
    Nowy użytkownik slawa140 is on a distinguished road
    Podziękowania:
    0

Wkłady do butów narciarskich

Witam wszystkich!
    Rok temu kupiłem buty "Roxa". Jeździłem w nich dwa sezony. W tym roku chcąc je dobrze wysuszyć po sezonie wyjąłem wkłady. Okazało się, że są w nich przetarte szwy a w jednym miejscu nawet się lekko oberwał materiał i obawiam się, że po kolejnym sezonie mogą się zupełnie rozejść. Chciałbym zapytać, czy i ewentualnie gdzie można takie wkłady kupić!

pozdrawiam

Stały bywalec forum Lobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of lightLobo is a glorious beacon of light
    Podziękowania:
    667
    Cytat Napisał slawa140 Zobacz post
    Witam wszystkich!
    Rok temu kupiłem buty "Roxa". Jeździłem w nich dwa sezony. W tym roku chcąc je dobrze wysuszyć po sezonie wyjąłem wkłady. Okazało się, że są w nich przetarte szwy a w jednym miejscu nawet się lekko oberwał materiał i obawiam się, że po kolejnym sezonie mogą się zupełnie rozejść. Chciałbym zapytać, czy i ewentualnie gdzie można takie wkłady kupić!
    pozdrawiam
    Na naszym rynku trudno o botki typu " aftermarket " . Jest jednak kilka mozliwosci . Firma Windsport ( 012 2676680 ) z Krakowa sprzedaje botki firmy Sidas -Conformable , wtryskowe , cena jest jednak odpychająca bo z tego co słyszałem 900 pln . Inne firmy robiące taki sprzęt : ZipFit , Intuition nie są w Polsce reprezentowane , najblizszy dealer ZipFita jest w Anglii ( mozna te firmy wygooglować i tam poszukać linka do dealera ) , koszt : 160-170 funtów . Jest jeszcze jedna możliwość , niektóre sklepy mają w ofercie znakomite buty np. Atomica , Nordica ale z przed kilku lat , para za ok.200-300 pln , jeśli botek z takiego wyprzedażowego buta pasowałby do Twoich Roxów to jest jakieś wyjście , trzeba mierzyć . Ostatecznie pozostaje dobry szewc ( poważnie ! ) , sam kiedyś uratowałem w ten sposób buty lub szperanie na Ebay USA , tam czasami są ZipFity po okazyjnej cenie - 170-180 $

Nowy użytkownik slawa140 is on a distinguished road
    Podziękowania:
    0

Podziękowanie

Dziękuję za poradę, chyba zacznę o przedostatniej propozycji.
    Pozdrawiam!

+ Odpowiedz na ten temat