Serwisy narciarskie

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 21 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 405
    Użytkownik Voytheck will become famous soon enough Avatar Voytheck
    Podziękowania:
    53

Serwisy narciarskie

Witam!
    Proszę o opinie na temat service'ów narciarskich.
    - fachowość wykonania usługi,
    - szybkość wykonania usługi,
    - miła obsługa,
    - adres servisu,
    - itd., itp.,
    Mam nadzieję na wasze subiektywne opinie
    Pozdr.
    Voytheck

Pierwsza opinia to moja.
    Uważajcie na service w budynku kolejki linowej na Czartorię w Ustroniu.
    Po moim pytaniu na temat konserwacji nart po sezonie do przechowania facet nie wiedział o co mi chodzi, miałem wrażenie że nie zna temetu więc moje dalsze pytania były zbyteczne.
    Pozdr.
    Voytheck

Szkoda że nie piszecie.
    To już drugi mój post na ten temat.
    GORĄCO POLECEM - WiW Sport z Katowic, ul. Koścuszki 2.
    Gość zna się na rzeczy, umie doradzić i zrobić z nartami rzeczy o których nawet niejedni nie słuszeli.
    POLECAM

Stały bywalec forum Rasta has a spectacular aura aboutRasta has a spectacular aura about Avatar Rasta
    Podziękowania:
    132
    Z czystym sumieniem mogę polecić znany warszawski serwis "Pod Skocznią".
    Prawie 20 lat praktyki, świetna obsługa (może nie specjalnie rozgadana ale to też czasem plus...), ale co najważniejsze wiedzą co robią i się do tego przykładają. Ceny przystępne.
    Polecam!
    ...Snow Passion...I'm back...

Stały bywalec forum Wojto is a jewel in the roughWojto is a jewel in the roughWojto is a jewel in the roughWojto is a jewel in the rough Avatar Wojto
    Podziękowania:
    336

Exclamation

Nie wiem jak się ten serwis nazywa , ale polecam Szczyrk COS kilka metrów (zaraz obok) kasy biletowej przy dolnej stacji. Znają się na rzeczy-mają długo czynne-a i pogadać, pożartować można.
    GORĄCO POLECAM

Użytkownik kozlow is on a distinguished road Avatar kozlow
    Podziękowania:
    28
    jak w warszawie, to jak dla mnie 2 serwisy wchodza w gre... na szczęsliwicach najlepszy w warszawie jeden najlepsyzch w polsce, długie terminy drogo, ale warto, a drugi to na ogrodowej, najstarszy serwis w polsce, tez świetny, nigdzie indziej nie robie, tylkow tych dwóch:]

Użytkownik PIRAT is on a distinguished road Avatar PIRAT
    Wpisy
    7
    Podziękowania:
    33

Question Wszystko o serwisach i sklepach narciarskich(cały kraj)

Gdzie w tych okolicach jest jakis dobry serwis ktory zrobi na glanc moje narty?

Użytkownik prowalker is on a distinguished road
    Podziękowania:
    8
    Co to za narty, czy mocno zniszczone?
    Może mógłbym w czymś pomóc.

Jeżeli ktoś z okolic Bielska-B jest zainteresowany profesjonalnym(na codzień przygotowywuję sprzęt zawodniczy)
    przygotowaniem nart do sezonu,mam na myśli ręczne precyzejne ostrzenie(kąt na życzenie, możliwości od 86° do 89°) oraz smarowanie, zalewanie niewielkich ubytków w ślizgu, proszę pisać na mail.
    prowalker@tlen.pl bądź tel. 696-046-936 (możliwe problemy ze skontaktowaniem ze względu na czeste wyjazdy moje odpowiedzi na mail mogą być niekiedy nieco opóźnione)
    Ostatnio edytowane przez prowalker ; 22-09-06 o 12:48 Powód: *wiadomosci scalone przez operatora...

Użytkownik Dimas is on a distinguished road Avatar Dimas
    Podziękowania:
    12
    A czy w Stolicy Możecie polecić mistrza (ręczne ostrzenie, tuning krawędzi etc)?
    Living and Skiing on the edge

Instruktor SkiForum.pl spyder will become famous soon enough Avatar spyder
    Podziękowania:
    36
    Pirat servisów Ci tu cała masa np. pod wyciągami w Korbielowie jest kilka, że nie wspomnę o Szczyrku ho ho.
    Jednak najlepszą opinią cieszy się servis "Mysłajko" na przeciwko wyjazdu kolejką na Skrzyczne ale dalej w dole parkingu. Robią różne rzeczy z nartami min. wszelkie naprawy ale czy są najlepsi w ostrzeniu krawędzi - tego niestety nie wiem. Sam kiedyś korzystałem z usług faceta na rynku w Ż-cu, który wyostrzył mi sprzęt ręcznie tak, że nie miałem pytań i długo trzymało.
    Obecnie jednak nie jestem w tym temacie na bieżąco a pewnie dużo się zmieniło.

Podziękowania:
    28
    w warszawie licza sie tylko dwa serwisy... jeden to Mistrz Jan Piela na Szczesliwicach pod gorka, tylko przyjdz wczesniej bo sie u niego czeka nawet po 2tyg. i na ogrodowej jest najstarszy serwis u pana Andrzeja Krawczaka

tylko te servisy sie licza

Instruktor SkiForum.pl qaz is a glorious beacon of lightqaz is a glorious beacon of lightqaz is a glorious beacon of lightqaz is a glorious beacon of lightqaz is a glorious beacon of lightqaz is a glorious beacon of lightqaz is a glorious beacon of light Avatar qaz
    Podziękowania:
    717
    Przy samej kolei też nieźle serwisują,kilka razy tam robiłem(ręcznie ostrzą),w Szczyrku jest jakiś byly mistrz polski w zjeździe,podobno ostrzy narty super,oczywiście ręcznie,obecnie jest instruktorem
    moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia.. ..
    Darek

Podziękowania:
    36
    To może być właśnie tam u Mysłajki bo jest tam jakiś starszy facet, który kiedyś był zawodnikiem i miał ponoć świetne wyniki.

Podziękowania:
    12
    Cytat Napisał kozlow
    w warszawie licza sie tylko dwa serwisy... jeden to Mistrz Jan Piela na Szczesliwicach pod gorka, tylko przyjdz wczesniej bo sie u niego czeka nawet po 2tyg. i na ogrodowej jest najstarszy serwis u pana Andrzeja Krawczaka

tylko te servisy sie licza
    Dzieki Kozlow za namiary. Czy obaj mistrzowie ręcznie ostrzą i smarują?
    A na Ogrodowej w którym miejscu, może numer Pamiętasz?

Podziękowania:
    28
    recznie moga robic ale nie ma sensu, maja bardzo dobre maszyny Montany ktore sa zajebiscie precyzyjne i nie zjadaja duzo slizgow i krawedzi napewno bedziesz zadowolony, poza tym zalezy jak kto robi. a nr to ogrodowa 26a 22 620 19 67

smarowac nie wiem jak na szczesliwicach smaruje, na ogrodowej na 90% ręcznie... jak chcesz dobre smary top powiedz ze chcesz baze ze parafiny i na to smar high fluoro... i nalegaj zeby tak zrobil nawet jezeli mowi ze to jest ok ale tobie ine potrzebne czy cos

na ogrodowej jest najstarszy serwis w warszawie, i te koles ktory robi teraz byl uczniem zalozyciela jest naprawde genialny...

14. Użytkownik, który podziękował za tę wiadomość:

Podziękowania:
    12
    Suuper! Dzięki za wszystkie info. Napewno skorzystam jeszcze w tym roku przed wyjazdem na rozpoczęcie sezonu.

Podziękowania:
    8
    Prawda jest taka, że miedzy nartami ostrzonymi na chocby nie wiem jakiej maszynie, a pożądnie wykonaną ręcznie robotą jest PRZEPAŚĆ!
    Na maszynie powinniśmy robić jedynie spód, tzn. strukturę.( na dobrej już maszynie) po której na nowo "podcinamy" od spodu krawędź, po czym już ręcznie ostrzymy od boku.
    Ale ręczne ostrzenie jest bardzo pracochłonne, przez co rzadziej oferowane, wiec wielu ludzi musi się zadowolić maszynowym serwisem. Lepsze to niż tępe narty.

Podziękowania:
    28
    niestety to sie tyczy tylko serwisowek, w sklepowkach nie ma az takiej rozicy, poza tym w polsce nie ma az tak dobrych specow od serwisu, piela jest jednym o ile nie najlepszym serwismanem w polsce, poz tym wazne jest wykonczenie...

Podziękowania:
    36
    Prawda jak zwykle jest po środku.
    Choć muszę przyznać, iż ostrzyłem z konieczności na maszynie i to carvingi i było o'k ale to było w Predazzo i maszyny wyglądały na nowe.
    Mimo wszystko jednak wciąż nie mam zaufania do maszyn zwłaszcza w naszych warunkach kiedy często bywa betonowy stok miejscami oblodzony.

Podziękowania:
    28
    dlatego trzeba ostrzyc tam gdie maja najlepsze maszyy czyli p na szczesliwicac maja najnowsza montana do ostrzeia i zapewniam cie za taka jak w predazzo albo i nowsza

Podziękowania:
    8

c.d

Serwis jest po to by robić masowe usługi. Rynek ma duże potrzeby i trzeba je zaspokoić.
    Maszyna nigdy nie zrobi takiej równej i ostrej krawędzi jak ręcznie. Można by powiedzieć ze "ostrzy tylko z grubsza". Poza tym ostrzenie na niej wiąże sie z duzo większym ubytkiem krawędzi.

Podziękowania:
    36
    No prowalker jeszcze ze dwa zdania i przywożę Ci sprzęt do Bielska bo prawie mnie przekonujesz.
    Mam nadzięję, że robisz to osobiście bo chętnie bym na to popatrzył.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 21 12311 ... OstatniOstatni