Bajka i duże prędkości, szeroko i super, ale ..... za mało wymagające górne stoki, choć czerwone szlaki już są przyjemniejsze, jeśli oceniaie umiejętnośi na 4-6 jedźcie a nie pożałujecie
Salzburg - Lodowiec Kitzsteinhorn
Krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka krótki opis ośrodka.
Strona ośrodka: http://www.kitzsteinhorn.at/
Położenie
Dojazd
Parkingi
(Ilość miejsc, cena, odległość od stoku)
Miejscowości
(krótka charakterystyka miejscowości w jakiej znajduje się ośrodek, lub miejscowości sąsiednich)
Noclegi
Trasy
(liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki)
Ceny
(cennik karnetów itp)
Kamera online
(link do strony z kamerą online na stok)
Aktualne warunki
(link do strony z aktualnymi warunkami)
Serwis narciarski
(czy jest/są serwisy narciarskie, + można coś więcej ceny, godziny itp)
Instruktorzy / Opieka nad dziećmi
Wyżywienie
(gdzie można zjeść, jakie jedzenie, jakie ceny)
Galeria zdjęć
(link do galerii zdjęć z tego ośrodka)
Ostatnio edytowane przez mmichaal ; 27-11-07 o 16:42
Bajka i duże prędkości, szeroko i super, ale ..... za mało wymagające górne stoki, choć czerwone szlaki już są przyjemniejsze, jeśli oceniaie umiejętnośi na 4-6 jedźcie a nie pożałujecie
Ostatnio edytowane przez Ojarek ; 27-11-07 o 11:50
100% racji. Polecam zwłaszcza w okresach, gdy u nas jest już wiosna, niesamowita radocha.A jeśli wybiera się wyjazd w środku zimy, polecam zaliczyć także ośrodek w pobliskim Zell am See: http://www.skiforum.pl/showthread.php?t=8086 .
z trzech lodowców na jakich byłem ( Kitzsteinhorn, Hintertux, Stubai), ten w Kaprun uważam za ZDECYDOWANIE najsłabszy.
Chciałem się przekonać, czym się zachwycają Polacy od lat i naprawdę nie ma czym.
W zasadzie da się pojeździć na orczykach, gdzie są przyjemnie nastromione trasy do cięcia skrętami carvingowymi i na jednym krzesełku, reszta to słabizna i nieporozumienie.
Ten jeden dzień potraktowałem jako rozjeżdzenie po 8 miesięcznej przerwie i tylko na to się nadaje ten ośrodek.
Kto chce zasmakować prawdziwego lodowca, proponuję Hinertux, który leży niewiele dalej, lub Stubai, ale to już ponad 200 km dalej.
Właśnie wróciłem i trzeba przyznać, że trasy nie są zbyt wymagające. No chyba, że się jeździ podczas opadów śniegu, a obsługa zamyka orczyk na widok stuku, na którym narciarz wygrzebuje się z śniegu po pas. Mają problemy z przygotowaniem stoków nawet jak jest dobra pogoda.
ja byłem w lutym w ciągu 1 dnia i nocy cały czas padał śnieg, a trasy były jak zawsze świetnie przygotowane.
A jak ktoś twierdzi ze trasy są za łątwe to można sobie zjechac z trasy i wtedy juz nie jest tak łatwo.
poniżej relacja
Ostatnio edytowane przez snowblade'man ; 09-04-09 o 14:50
życie zaczyna się na emeryturce![]()
Faktycznie,może trasy przy krzesełkach nie są jakieś rewelacyjne,natomiast trasy przy orczykach na samej górze-jak dla mnie bomba-bo przede wszystkim szeroko i o tej porze,do godziny 15 śnieg na wysokości 2600-2930 nie puszczał jak to było na niższych trasach.od niedzieli zaczęły sie chyba ferie wielkanocne,bo ludzi na stokach chyba więcej niż u nas podczas ferii-ale pogoda wspaniała i śniegu dużo.Kilka fotek:
![]()
życie zaczyna się na emeryturce![]()
Ja trafiłem na lodowcu na spory mróz i opady i szczerze to niezbyt mi to odpowiadało, wrażenia raczej mierne![]()
Witam!
Mam pytanie do stałych bywalców lodowca Kitzsteinhorn - czy na jakiejś trasie ustawione są bramki/tyczki, względnie pomiar czasu
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdr.
Czekając na śnieg, aby nie zwariować jem lody. Niech szlag trafi te lody, nareszcie mamy ŚNIEG
co prawda nie jestem stałym bywalcem na Kitzsteinhorn, ale podczas swoich wypadów nie widziałem niczego podobnego do tyczek rozstawionego ;]
Ale niech sie wypowiedza bardziej doinformowani użytkownicy![]()
Jest nawet cała trasa treningowa, na której sobie kluby trenują. Ale żeby po nich pojeździć musiałbyś się dogadać z którymś klubem. A akich dostępnych dla wszystkich to nie ma.
Byłem na Kitzsteinhornie 2 lata temu i była trasa z pomiarem czasu i tyczkami
Niestety płatna, chyba 1 euro
ja jeste dzisiaj i jak zawsze moge pojezdzic,jak nie na dole to na kicku a jak komus malo to niech wezmie troche trawki i ma odlot pewny
dla normalnych polecam kicka
otwarty caly rok-nawat w lipcu-jak sa polskie dni w kaprun(wejdzcie na polskie dni w kaprun)jest co ogladac
nie wiem jak gdzi indziej ale ja juz pojezdzilem hihihiihi