Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum. Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji, co umożliwi Ci pisanie wiadomości, prywatną korespondencję z innymi użytkownikami forum, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych ułatwień w korzystaniu z forum.
Rejestracja jest szybka i łatwa więc dołącz do nas już dzisiaj!
Ojczysta miejscowość Hermanna Maiera,który ma tam nawet pomnik.Duży,znany ośrodek,stolica regionu Amade(w sumie 350 km tras)-dobre miejsce dla początkujących i średniozaawansowanych-długie,szerokie trasy ale nie za strome-razem z Wagrain(fajny basen po nartach)i St Johann tworzą "huśtawkę narciarską"-nowoczesne,szybkie wyciągi o dużej przepustowości,dość dużo ludzi na stokach i w knajpach po nartach,codziennie oświetlona trasa(rzadkość w Alpach)
dobre zagłębie narciarskie razem z Wagrain , mozna się wyszaleć i nie trzeba specjalnie wielkich umiejętności, trochę gęsto na stokach , ale można się i tak wyszaleć.
to wszystko zależy od danego roku. Nie ma na to reguły. Ja rok temu byłem w styczniu i byla wiosna,2 lata temu w styczniu było tyle śniegu, że tylko z dzieciństwa pamiętam takie zaspy.
Na razie nie ma obawy... Śniegu jest od diabła i trochę. Stoki rewelacyjnie utrzymane. Do marca powinno wystarczyć, chyba, że zdarzy się jakis kataklizm...
Zależy co rozumiesz przez "problemy ze śniegiem"-na trasach będzie biało,poza nimi pewnie już nie,ale nie wiadomo jaka będzie jego jakość-najlepsze warunki śniegowe w tym rejonie są w zauchensee
Mało precyzyjnie się wypowiedziałem, miałem na myśli dostanie się z Flachau na Grafenberg, i dalej w stronę Sankt Johann, ponieważ z map wynika, że nie jest to połączone, natomiast z niektórych tekstów wynikało, że owszem
witam. Byłem we Flachau rok temu. Niestety do Wagrain można dojechać jedynie samochodem, niestety brak jest połaczenia Flachau z Wagrain.
To chyba nie w tym Flachau byłeś...
Flachau z Wagrain oczywiście jest połączone wyciągami jak również Wagrain z St Johann/Alpendorf-tyle tylko,że trzeba się kawałek przemieścić kolejką(takim skibusem) przez Wagrain z jednego wyciągu na drugi - bo są na 2 różnych górkach.Podobnie jest we Flachauwinkl żeby się przedostać z Zauchensee w strone Kleinarl
też mnie to zaskoczyło. 2 razy byłam we Flachau. prakowaliśmy tam, wjeżdzaliśmy kolejką na górę i z górnej stacji normalnie zjeżdza się trasą do Wagrain. można też zostawić samochód w Wagrain i stamtąd przerzucić się do Flachau. najnormalniejsza huśtawka.
Ostatnio edytowane przez N.A.T. ; 30-03-09 o 14:11.
witam. Byłem we Flachau rok temu. Niestety do Wagrain można dojechać jedynie samochodem, niestety brak jest połaczenia Flachau z Wagrain.
Niemozliwe, jezdzilismy tam w srode, przejezdzalismy do Wagrain na nartach , do jednej i do drugiej kolejki, trasy czerwone. Moze nie w tym Flachau byles
Pozdrawiam
Bylismy tam w środku tygodnia, warunki były dobre na początku, ale ludzi zatrzęsienie. i szybko muldy sie zrobiły.My zjechalismy do Wagrain i tam było lepiej, trochę mniej narciarzy. Ale za to jakie widoki ! i słońce! we Flachau.
Pozdrawiam
podłączę się ...wróciłam właśnie z Soll rejon brixental Austria, było fajnie dużo tras choć troszkę nudnawo się przemieszcza trasami od stacji do stacji.Przez 8 dni nie spotkalismy innych Polaków ,sami niemiecko języczni ludzie do tej pody dzwoni mi w uszach,od czasu do czasu jakiś francuz sie trafił. Najfajniej mi sie jeździło z Soll -szerokie przyzwoite czerwone i czarna z samej góry ,helikopter często ladował.... stoki przygotowane jak na tę zimę o.k do południa super ,potem robiło sie tłoczno a piatek i sobota strasznie tłoczno ,masę szkółek i treningi zawodników. Po nartkach polecam basenik jeden w Soll, inny w Worgl 8 km od Soll.