+ Odpowiedz na ten temat
Strona 40 z 40 PierwszyPierwszy ... 30 38 39 40
Pokaż wyniki od 781 do 787 z 787

Temat: Więzadło krzyżowe przednie a narty...

Thanks
    16

Domyślnie

Cytat Napisał Naoko Zobacz post
    Mieszkam w Zorach, zatem Sport Klinika na miejscu, do tej pory konsultowalam sie u dr. Nogi.
    sport klinika jest ok.
    ale tę samą jakość za 5,5tys taniej masz w Bieruniu Starym - dr Ficek, mogę podesłać namiary na priv

pozdrawiam

Thanks
    0

Domyślnie

Mieszkam w Zorach, zatem Sport Klinika na miejscu, do tej pory konsultowalam sie u dr. Nogi.
    moge go z cala odpowiedzialnoscia polecic. robil mi recon acl prawego kolana we wrzesniu 2007. no problems so far, whatsoever...

trzymam kciuki, oczywiscie

BTW: jesli chcialbys dodatkowa konsultacje, to moge podeslac ci ogolne namiary na znajomego, ktory aktualnie jest z nasza kadra alpejska - jednosobowa chyba ;-( - w kanadzie na zio. wczesniej blisko wspolpracowal z noga, a aktualnie jest ordynatorem w krakowie; o ile pamiec mnie nie zawodzi

cheers, a

Thanks
    361

Domyślnie

Cytat Napisał arp007 Zobacz post
    moge go z cala odpowiedzialnoscia polecic. robil mi recon acl prawego kolana we wrzesniu 2007. no problems so far, whatsoever...

trzymam kciuki, oczywiscie

BTW: jesli chcialbys dodatkowa konsultacje, to moge podeslac ci ogolne namiary na znajomego, ktory aktualnie jest z nasza kadra alpejska - jednosobowa chyba ;-( - w kanadzie na zio. wczesniej blisko wspolpracowal z noga, a aktualnie jest ordynatorem w krakowie; o ile pamiec mnie nie zawodzi

cheers, a
    dr noga.....zdecydowanie polecam; byl on jednym z uczestnikow kursu nt acl ktory prowadzilem w boston. bardzo mily czlowiek
    pozdrawiam JK

Thanks
    0

Domyślnie

Dziekuje Wam bardzo za rekomendacje, ja tez slyszalam do tej pory tylko pozytywne opinie na jego temat. Jedyny problem to...koszt zabiegu. Na NFZ trzeba czekac od 1,5-2lat i nie ma nawet mozliwosci 'wskoczenia' w miejsce kogos, kto wypadl z listy (albo raczej nie mam odpowiednich znajomosci...). Arp-bede w piatek w Vancouver moze moglabym wtedy porozmawiac z Twoim znajomym? I jeszcze jedno pytanie-czy przy normalnym trybie zycia, bez ACL i z uszkodzeniami w rogach obu lakotek (w rogu przysrodkowej dyskretne pekniecie, a w rogu bocznej uszkodzenie II stopnia) bardzo pogorsze stan samych lakotek do zabiegu? (lece na miesiac do Kanady i pewnie bede troche bardziej eksploatowac noge niz teraz).

Thanks
    0

Domyślnie

Arp-bede w piatek w Vancouver moze moglabym wtedy porozmawiac z Twoim znajomym? I jeszcze jedno pytanie-czy przy normalnym trybie zycia, bez ACL i z uszkodzeniami w rogach obu lakotek (w rogu przysrodkowej dyskretne pekniecie, a w rogu bocznej uszkodzenie II stopnia) bardzo pogorsze stan samych lakotek do zabiegu? (lece na miesiac do Kanady i pewnie bede troche bardziej eksploatowac noge niz teraz).
    do piatku (rozmiem, ze piszesz o 5/03) to on powinien byc juz w kraju, wiec wasze spotkanie na kanadyjskiej ziemi jest raczej maloprawdopodobne.

co do pogorszenia stanu lakotek, to moze jan podrzuci kilka slow z praktyki...
    ja moge ci napisac, ze 13-14 lat przed calkowitym zerwaniem acl mialem uraz podczas gry w kosza. uszkodzilem wowczas lakotke i naderwalem acl. w tamtym czasie w PL chyba nikt jeszcze nie slyszal o szyciu lakotek i mam fragment usuniety. przed tym urazem nie mialem chondromalacji. przez te 13-14 lat posiadajac czesciowe acl nabawilem sie chondromalacji 2 stopnia. ewidentnie pogorszylem stan tego stawu, ale to dzialo sie na przestrzeni lat...
    jak na moj maly i niezawdowowy (niemedyczny) rozumek, to przy uwaznym i ostroznym korzystaniu z konczyn dolnych ;-)) nie powinnas w znaczacy sposob pogorszyc sytuacji do zabiegu, ale trzeba pamietac, ze stabilnosc stawu masz w obecnej sytuacji zmniejszona i kolejne urazy moga sie przydarzyc praktycznie w kazdym momencie.
    dodatkowo nie wiemy co tak naprawde znaczy "...bede troche bardziej eksploatowac noge niz teraz..."

cheers,

Thanks
    361

Domyślnie

Cytat Napisał arp007 Zobacz post
    do piatku (rozmiem, ze piszesz o 5/03) to on powinien byc juz w kraju, wiec wasze spotkanie na kanadyjskiej ziemi jest raczej maloprawdopodobne.

co do pogorszenia stanu lakotek, to moze jan podrzuci kilka slow z praktyki...
    ja moge ci napisac, ze 13-14 lat przed calkowitym zerwaniem acl mialem uraz podczas gry w kosza. uszkodzilem wowczas lakotke i naderwalem acl. w tamtym czasie w PL chyba nikt jeszcze nie slyszal o szyciu lakotek i mam fragment usuniety. przed tym urazem nie mialem chondromalacji. przez te 13-14 lat posiadajac czesciowe acl nabawilem sie chondromalacji 2 stopnia. ewidentnie pogorszylem stan tego stawu, ale to dzialo sie na przestrzeni lat...
    jak na moj maly i niezawdowowy (niemedyczny) rozumek, to przy uwaznym i ostroznym korzystaniu z konczyn dolnych ;-)) nie powinnas w znaczacy sposob pogorszyc sytuacji do zabiegu, ale trzeba pamietac, ze stabilnosc stawu masz w obecnej sytuacji zmniejszona i kolejne urazy moga sie przydarzyc praktycznie w kazdym momencie.
    dodatkowo nie wiemy co tak naprawde znaczy "...bede troche bardziej eksploatowac noge niz teraz..."

cheers,
    arp; bardzo wywazona wypowiedz, ale naoko po prostu IWE ze nie moze uprawiac sportu w tej sytuacji i nikt, kto jest normalny, nie zezwoli na to. naoko po prostu jest w pewnej fazie "walki ze zlym losem" to sie nazywa denial phase, szuka kogokolwiek, zeby [poparl ja, ze moze jezdzic na nartach

a odpowiedz jest niestety nie, nie moze............ tak jak napisales , moze sobie zrobic wieksze kuku............ (naoko tp jest takze moja odpowiedz na priv).

tutaj klasyczne 12 faz dealing with stress (tutaj w odniesieniu do stressu przewleklego)

A compulsion to prove oneself
    Working harder
    Neglecting one's own needs
    Displacement of conflicts (the person does not realize the root cause of the distress)
    Revision of values (friends or hobbies are completely dismissed)
    Denial of emerging problems (cynicism and aggression become apparent)
    Withdrawal (reducing social contacts to a minimum, becoming walled off; alcohol or other substance abuse may occur)
    Behavioral changes become obvious to others
    Inner emptiness
    Depression
    Burnout syndrome
    Ostatnio edytowane przez jan koval ; 01-03-10 o 14:35
    pozdrawiam JK

Thanks
    0

Domyślnie

Panowie!

Ja absolutnie nie mam zamiaru uprawiac tam sportu (no, moze poza rowerkiem, ktory jest wskazany), a co dopiero jezdzic na nartach! Poprzez 'wieksza eksploatacje' mialam na mysli lazenie po miescie, muzeach, itp. Niemniej jednak wywod interesujacy...
    Arp-dzieki za odpowiedz.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 40 z 40 PierwszyPierwszy ... 30 38 39 40