Oglądasz nasze forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum. Nie będąc zarejestrowanym, nie możesz także brać udziału w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji, co umożliwi Ci pisanie wiadomości, prywatną korespondencję z innymi użytkownikami forum, branie udziału w sondach, zamieszczanie własnych zdjęć oraz dostęp do wielu innych ułatwień w korzystaniu z forum.
Rejestracja jest szybka i łatwa więc dołącz do nas już dzisiaj!
Wiadomosc zaslyszana przedwczoraj w Polskim Radiu Wroclaw:
Pan Golebiewski wybuduje w Karpaczu najwieksza na swiecie hale narciarska... Ponad 500m dlugosci, okolo 50m szerokosci, -4*C caly czas i tony sniegu... Do tego budzet 2mln $... Trzymali to w tajemnicy do czasu uzyskania wszystkich wymaganych pozwolen, ktore wlasnie uzyskali...
__________________ Dziś jest pierwszy dzień reszty Twego życia...
Tylko tyle?? ta w Niemczech podobno kosztowała 70mln euro:
Cytat:
Napisał PIRAT
W północnych Niemczech pod Szwerinem otwarto największą w Europie krytą halę narciarską....
...Budowniczowie tego Snow Funparku - jak się nazywa, który kosztował ponad siedemdziesiąt milionów euro,
onet.pl
Cyt.:
W Karpaczu powstaje całoroczny stok narciarski
2008-02-09 / 15:59
W karkonoskim kurorcie powstanie największa w Europie całoroczna hala narciarska. Wybuduje ją przy swoim centrum kongresowym Tadeusz Gołębiewski. Prace przy budowie obiektu ruszą w czerwcu i zakończą się do sierpnia przyszłego roku.
Burmistrz Karpacza Bogdan Malinowski mówi, że hala będzie miała 30 tys. mkw powierzchni. Narciarze będą mieli do dyspozycji przez cały rok ośnieżony stok, nawet w największe upały.
Biurowa hali pochłonie 200 mln zł. Jeszcze nie wiadomo jakie będą ceny karnetów i biletów za korzystanie z obiektu. Według szacunków pojawić się ma tam każdego roku 2 miliony narciarzy. Obiekt powstanie do sierpnia przyszłego roku.
BLA BLA BLA czy ktoś w to wierzy, że taka hala u nas powstanie???? a tak w ogóle to nigdzie nie znalaźłem żadnych wizualizacji. Zastanówmy sie logicznie jakby to była prawda to o tym by się już od dawna gadało! Myślę, że to jest dopiero wstępny plan, który z pewnością nie wypali!
Wiadomosc zaslyszana przedwczoraj w Polskim Radiu Wroclaw:
Pan Golebiewski wybuduje w Karpaczu najwieksza na swiecie hale narciarska... Ponad 500m dlugosci, okolo 50m szerokosci, -4*C caly czas i tony sniegu... Do tego budzet 2mln $... Trzymali to w tajemnicy do czasu uzyskania wszystkich wymaganych pozwolen, ktore wlasnie uzyskali...
Witam ! Drodzy Forumowicze.Nie na świecie,tylko w Europie a budżet to 200 mln złotych.Na dachu - trawa - aby okolicy nie zeszpecić.Tutaj informacja :www.narty.pl
Pozdrowienia.
Ostatnio edytowane przez Morcin 25 ; 12-02-08 o 11:08.
Powód: Nie działał adres.
Cena bedzie na pewno nizsza od pozostalych hal gdyz w karpaczu sa naturalne warunki, mysle ze skorzystaja z tego inzynierowie i zaprojektuja ja na naturalnym stoku, pozniej to juz tyko sciany, dach, klima i jazda...
__________________ I’ll give you everything you want, except the thing that you want, you are the first one of your kind
BLA BLA BLA czy ktoś w to wierzy, że taka hala u nas powstanie???? a tak w ogóle to nigdzie nie znalaźłem żadnych wizualizacji. Zastanówmy sie logicznie jakby to była prawda to o tym by się już od dawna gadało! Myślę, że to jest dopiero wstępny plan, który z pewnością nie wypali!
No i się zaczyna gadać pisali o tym nawet w lubelskim kurierze tylko żę wszędzie piszą różne informacje tu pisali że nachylenie 15% trochę mało ale gdzieniegdzie piszą że 15stopni mam nadzieję że prawdą jest to drugie
Link do tego artykułu: http://www.kurierlubelski.pl/module-...pid-50909.html