+ Odpowiedz na ten temat
Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13
Pokaż wyniki od 241 do 246 z 246

Temat: Wybór i kupno butów narciarskich - porady i uwagi .

Thanks
    188

Domyślnie

Cytat Napisał sebo1982 Zobacz post
    Witam!Pytalem juz jakis czas temu o dobór butów,ale nie uzyskalem odp.niewiem moze cos zle zrobilem?Moja przygoda z nartami zaczela sie niedawno,uwazam ze to fajny sport i super zabawa,dlatego tez chcialbym poradzic bardziej doswiadczonych,w tym temacie jezeli chodzi o dobór butów,ostatnio mialem przez dwa dni Head z wypozyczalni wydaje mi sie ze rozmiar dopasowalem idealnie,tylko nogi mnie strasznie bolaly w lydkach,ale to morze przez to ze nie jestem przyzwyczajony,i musialem dosc daleko isc w nich z pensjonatu do wyciagu,wedlug mnie buty te byly O.K tylko nic mi nie wiadomo na temat flexu tych butów.Interesuja mnie buty Rassignol lub Dalbello flex 60-65 czy ktos moze mi doradzic czy cos takiego bylo by dobre??Dodam ze buty chce kupic nowe max do 600zl i napewno nie zamierzam ich zbyt szybko zmieniac.Jeszcze jedno pytanko gdzie najlepiej kupic buty,i w jakim czasie chodzi mi o namiary na jakies sklepy.Z góry dziekuj za wszystkie informacje!!Pozdrawiam!!
    A napiszesz cokolwiek o sobie? Bo dopóki nie, to - "jakie pytanie taka odpowiedź" :)
    Masa, inne parametry, dynamika jazdy, poziom umiejętności, ew. długość preferowanych nart itp. Np. tak - choć to o nartach:
    http://www.skiforum.pl/showthread.php?t=22953
    pozdrawiam ...carve diem

Thanks
    1

Domyślnie

Witam!Jestem mezczyzna 27 lat 183 wzrostu 85kg. moje umiejetnosci w skali forum oceniam na 4 ostatnio jezdzilem na Head carving 170cm.Mam nadziej ze to wystarczy,czekam na jakie kolwiek rady,które pomoga mi przy zakupie butów.Z góry dziekuje za odpowiedzi!Pozdrawiam!

Thanks
    61

Domyślnie

Cytat Napisał sebo1982 Zobacz post
    Witam!Jestem mezczyzna 27 lat 183 wzrostu 85kg. moje umiejetnosci w skali forum oceniam na 4 ostatnio jezdzilem na Head carving 170cm.Mam nadziej ze to wystarczy,czekam na jakie kolwiek rady,które pomoga mi przy zakupie butów.Z góry dziekuje za odpowiedzi!Pozdrawiam!
    FLEX 60 to ma moja zona - 160 wzrostu i 53 wagi.
    Z Twoimi parametrami to coś kolo 80 i więcej.
    (No chyba, że się mylę )

Thanks
    1

Domyślnie

Ja myslalem ze flex zalezy glównie od umiejetnosci,i stopnia zaawansowania narciarza,slyszalem tez ze dla poczatkujacych i jedzacych amatorsko wystarczy miec buty o flexie 50/60 poto aby byly wygodne.Moze jeszcze ktos cos doradzi.dzieki za odp.Pozdrawaim

Thanks
    0

Domyślnie kupno butów latem??

witam!
    w czasie czerwcowego pobytu w Polsce chciałabym kupić buty narciarskie. pytanie - czy w czerwcu jest to w ogóle możliwe??? a jeśli tak, to gdzie? czy są jakieś serwisy narciarskie prowadzące sprzedaż latem? pytanie dotyczy obszaru górnego śląska i małopolski. nie spodziewam się wyboru takiego, jak w sezonie, tymniemniej chciałabym mieć możliwość kilku opcji do wyboru + fachowa porada. tam, gdzie mieszkam, na końcu świata, wybór jest minimalny i niewyobrażalnie drogo. a na nartach jeszcze da się jeździć pozdrawiam i proszę osoby zorientowane o odpowiedź

Thanks
    0

Domyślnie

nikt nic nie wie??...

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3 11 12 13