Dyskusje o zdrowiu, kontuzjach, dolegliwościach i przygotowaniach do sezonu.
w zwiazku z masowymi pytaniami nt urazu kolana pozwole tu sobie zebrac fakty i wytyczne obecne nt leczenia w/w (oczywiscie kazdy przypadek jest inny...
Proponuję porozmawiać o wypadkach na stoku i wszystkim, co się z tym wiąże, bo nie znalazłem takiego wątku. Zacznę od oznaczenia miejsca gdzie...
Witam. Czy ktoś po zerwaniu i wycięciu więzadła krzyżowego przedniego wrócił na nartki ? Zaznaczę że więzadło zerwałem w lipcu 2006r. podczas...
Chciałbym opisać historię jaka mnie spotkała w styczniu. Wykupiłem polisę PZU po raz kolejny ( chyba 6 raz ) jak co roku. W tym roku doznałem...
Stało się. Zerwalam wiązadło. Udzielono mi we Wloszech miłej i fachowej pierwszej pomocy, niestety wróciłam do Krakowa i musze się poddać operacji....
W ramach przygotowań do sezonu stwierdziłem że czas zacząć jeździć na rolkach. Nigdy jeszcze nie próbowałem tego sportu (nawet w dzieciństwie) więc...
Witam, zastanawia mnie skąd tak często uszkodzeniu na nartach ulega staw kolanowy. W trakcie moich ostatnich wyjazdów była to dominująca kontuzja,...
Witajcie! Skoro już wszedłem do braci narażonej na liczne kontuzje pozwolę sobie założyć wątek, który dla innych, których spotka taki sam przypadek...
Przeglądając cenniki skipasów ośrodków narciarskich w Austrii zauważyłem ,że jest mozliwość otrzymania obniżonej ceny na skipas jeżeli inwalidztwo...
Ponieważ od kilku sezonów prawe kolano mi dokucza, tak że pod koniec dnia jazdy mam już problem nawet z wpięciem wiązania (przy tupnięciu mam...
Miałem niedawno robiony rezonans magnetyczny kolana. Kontuzja nie jest świeża miała miejsce około roku temu. Jakieś 2 tygodnie po tej kontuzji...
Cześć W toku "dyskusji obiadowych" przy oglądaniu zawodów PŚ, padło sakramentalne: "No ale ci to na starość muszą mieć zniszczone kolana." Na...
Witam, szukam informacji na temat metod rekonstrukcji ACL. Moje więzadło krzyżowe przestało istnieć po widowiskowej wywrotce na sankach......
Kto z was miał robione zastrzyki w kolano z Synocrom? Jak długo kolano musiało wam po tym odpoczywać przed podjęciem pełnej aktywności i jakie były...
Witam Na wstepie kilka slow o moim problemie. Mam na lewej kosci piszczelowej zgrubienie, ktore po zrobieniu wszelakich badan typu tomograf,...
Witam dzisiaj byłem pierwszy raz w nowych butach na stoku. Buty(Nordica speedmachine x) dobrałem zgodnie z instrukcją podaną na forum. W sklepie...
Gdzie w Warszawie można znaleźć lekarza, który profesjonalnie zajmie się moim kolanem?
Czy ktoś z Kolegów miał może doczynienia z dr Słynarskim z kliniki CMS? Musze wreszcie zrobić porządek ze swoim kolanem i chciałabym wiedzieć czy to...
Mam problem. Zacznę od tego, że w zeszłym roku, pomimo potrójnej skarpety, temperatury na stoku ok.4 stopni, palce u nóg mi zamarzały. Co prawda nie...
Ida mrozy i słonce. Wasze rady: jak jezdzic na nartach a nie siedziec w karczmie i sie "ogrzewać"????
Cześć. Żonie zdiagnozowali chondromalację II stopnia (http://pl.wikipedia.org/wiki/Chondromalacja) w kolanie. Żadnych przysiadów, wysokich schodów,...
.... rękę, nogę lub inną kość... Oczywiście nie przesadzajcie...:D Możecie również pisać o różnych słuczeniach:D DAWAJCIE!!!:D
Przeglądnąłem oferty kilku towarzystw ubezpieczeniowych i nie natrafiłem na interesującą mnie ofertę. Otóż chcę się ubezpieczyć tylko od...
hej, drogie Panie czy zdarzyło Wam się szusować w czasie ciąży? nie pytam o zaawansowaną bo to bardzo ryzykowne ale tak w 3- 5 miesiącu?
Właśnie stałem się narciarzem bez tego organu :cool::eek::p. W sumie do nartowania nie jest zbytnio potrzebny, ale ... :(. Chyba właśnie zakończyłem...
Witam Tak troche ku przestrodze... 12 lat temu zerwalem krzyzowe przednie, pierwszy lekarz mi powiedzial ze da rade z tym zyc dalej, tylko trzeba...
Chodzę na siłownię. Na razie mam plan ogólnorozwojowy i się zastanawiam na jakie ćwiczenia położyć nacisk, aby mieć lepszą formę na nartach. Nie...
Witam, czy ktoś z was miał złamany obojczyk i może sie podzielić jak to sie leczy i kiedy możliwy jest powrót na stok? 16 grudnia miałem mały...
Nie wiem czy było jeśli tak to proszę moda o przeniesienie. Trochę to mną wstrząsnęło:...
Może komuś się przyda, ja robię - w październiku i listopadzie - taki trening 2 x w tygodniu. Jest dość intensywny, szczególnie część interwałowa....
Jestem po kontuzji kolana- uderzyłem z dużą siłą w framugę drzwi. Było spuchnięte, bardzo bolało, potem ulżyło, teraz jest nieforemne, czasami...
Cześć Piszę w tym dziale ponieważ jest tu znacznie większy ruch ....:) Co sądzicie o powrocie na stok w tym sezonie po peknięciu kości strzałkowej...
Witam serdecznie, od zawsze mam chorobę lokomocyjną, ale nauczyłęm się z tym funkcjonować. Niestety, okazało się, że pojawia się ona także podczas...
Ubezpieczacie się jadąc na narty? Jeśli tak to o co w tym chodzi i gdzie warto się ubezpieczyć?
Witam. Dzisjaj bedąc na nartach wywróciłem się ,nie był to jakiś straszny upadek przy dużej prędkosci ale upadajac jakos tak wywinelo mi jedna noge i...
W tym temacie, piszcie proszę, jakich maści używacie, w różnych sytuacjach na, przed i po nartach. Na zmęczone nogi, przed i po jezdzie używam maści...
Postanowiłem napisać ten post, bo wszyscy znęcają się nad własnymi nogami a inne części ciała poszły w zapomnienie. Serduszko jest jednym z...
Witam. Mam nadzieje, ze w dobrym dziale, w koncu chodzi o zdrowie i bezpieczenstwo :) Mozecie polecic jakies dobre ubezpieczenie narciarskie?...
Do założenia tego wątka skłoniły mnie obserwacje potwierdzające trafność przysłowia "mądry Polak po szkodzie". Mam oczywiście nadzieję, że zawarte...
Wpadł mi niepotrzebnie filmik z bardzo dużym dreszczykiem ,prawie horror.tylko dla osób z mocnymi nerwami, a może ku przestrodze... ...
Witam... Jestem dwa lata po rekonstrukcji...Przyznam się że rehabilitację miałem kiepską, czego powodem są luzy w kolanie(kwestia głupoty i...
Może komuś się przyda. Tym razem wygina ciało Basia, filmuję ja. Trening mięśni głębokich tułowia, 19 ćwiczeń, które warto wykonywać codziennie:...
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Uporządkuj tematy
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Zasady na forum